SADRŽAJ
PANORAMA

SVETKOVINA DUHOVA U BURIĆA ŠTALI

REPORTAŽA

WUPPERTAL: 40 GODINA „ZAJEDNO U KRISTU“

POGLED IZ RIMA I NA RIM

HRVATSKO KATOLIČKO SVEUČILIŠTE

PRIRODNE ZNANOSTI I RELIGIJA

GEOLOŠKO-KEMIJSKA EVOLUCIJA

POUČNA PRIČA

BRODOLOMCI I OTOČANI

IZDVAJAMO


Izbori i očekivanja

UVODNIK

Urezivanje skrivenih poruka

Oni koji su imali prigodu svoj dječji nestašluk i pubertetska lutanja izražavati ucrtavajući kojekakve poruke u živo drvo, znaju da se ono s vremenom oporavi, ali da na njemu ipak ostaje trag. Koliko će taj ožiljak ostati vidljiv ovisi o dubini „slova“ ili znakova koji su u njega utisnuti. Ako se oni stalno iznova obnavljaju jasno je da će u budućnosti biti puno teže prekriti ih.

>>>> VIŠE

AKTUALNO

Samo oni koji se znaju žrtvovati, znaju se i istinski radovati

Komušina je ponovno odzvanjala pjesmom i radosnom grajom u posljednju subotu mjeseca svibnja. Po 41. put obilježen je Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije. Na misi koja je slavljena u novoizgrađenom prostoru na brdu Kondžilu okupilo se oko 2.000 hodočasnika među kojima je bilo 40-ak svećenika predvođenih vrhbosanskim nadbiskupom metropolitom Vinkom kard. Puljićem.

>>>> VIŠE

Svetkovina Duhova u Burića štali

Na svetkovinu Duhova, 27. svibnja, u sklopu Dana sjećanja na žrtve Burića štale 1945. slavljena je sv. misa koju je predvodio kancelar Vrhbosanske nadbiskupije preč. Ilija Orkić.

>>>> VIŠE

NEDJELJNA LITURGIJA

DESETA NEDJELJA KROZ CRKVENU GODINU

Čovjek, Božje remek-djelo i kruna svega stvorenoga, „načinjen“ je na sliku Božju, stvoren je kao muško i žensko. Sličnost isključuje jednakost, čovjekovo je da bude stvorenje, a Božje da je Stvoritelj. Čovjek se, po svojim osobinama razlikuje od svega stvorenoga, a Bogu je sličan po svom razumu, volji, „naravi“ – čovjek je osoba.

>>>> VIŠE

INTERVJU

Docent dr. sc. Darko Marčinko, specijalist psihijatar - psihoterapeut

U posljednje vrijeme često smo putem medija svjedoci tragičnih događaja samoubojstva te ubojstva vlastite obitelji ili djece. Što se događa u osobi da postane spremna počiniti takvo nedjelo, što raditi u svrhu prevencije te tko ili što pogoduje nečemu takvom razgovarali smo s docentom dr. sc. Darkom Marčinkom (rođ. 1973.), dr. med., specijalistom psihijatrom-psihoterapeutom koji ordinira na KBC Zagreb (Rebru).

>>>> VIŠE

SVETAC TJEDNA

Bl. Filippo Smaldone (4. lipnja)

Filippo Smaldone je rođen u Napulju 27. srpnja 1848., u vrijeme političkih, socijalnih i crkvenih previranja u Italiji. Unatoč okolnostima koje su ga okruživale, odlučio je postati svećenik. Dok je još bio bogoslov pomagao je mnogim marginaliziranim i gluhonijemim ljudima, za koje u to vrijeme nije nitko skrbio.

>>>> VIŠE

NOVA IZDANJA

Copyright© 2006 Katolički tjednik. Sva prava pridržana. Webmaster