fake ray ban cheap ray ban sunglasses replica ray bans wholesale ray ban discount oakleys Sunglasses
Katoli tjednik
wholesale oakleys cheap oakleys fake oakleys fake cheap oakleys cheap oakleys Sunglasses
SADRŽAJ
PANORAMA

HODOČAŠĆE GOSPI OLOVSKOJ PRVOG DANA MJESECA SVIBNJA

LJUDI, ŽIVOT, OBIČAJI

VATROGASAC JE ČOVJEK KOJI JE UVIJEK SPREMAN DATI ŽIVOT ZA DRUGE

REPORTAŽA

ŽIVI, ŽIVI, ŽIVI SE, NIJE LAKO, MORA SE!

RELIGIJA I PRIRODA

FIZIKALNA KOZMOLOGIJA

CRKVA U HRVATA

MEĐUNARODNI ZNANSTVENI SKUP HRVATSKI MUČENICI I ŽRTVE IZ VREMENA KOMUNISTIČKE VLADAVINE

IZDVAJAMO


U raljama velikosrpske politike

UVODNIK

S mladima za mlade

Jedna korejska mudrost veli: „Kad starac pogriješi, kaže se da je sišao s pameti; kad mlad čovjek pogriješi kaže se da još nije došao pameti.“ Nitko, međutim, ne navodi gdje su granice kada netko prestaje biti „mlad“ i postaje „star“. U suvremenom življenju sve upućuje na to da se sadržaj ovih pojmova ne uokviruje isključivo vremenskom dimenzijom. Drugim riječima, dobne granice su postale toliko fleksibilne te se često dogodi da netko, tko ima manje godina, izgleda i radi zrelije od onoga tko je, prema godinama, stariji od njega. I obratno.

>>>> VIŠE

AKTUALNO

Rijeka svjetlosti hrvatske katoličke mladeži

Sedmi nacionalni susret hrvatske katoličke mladeži 5. i 6. svibnja u Sisak je privukao 30.000 sudionika iz: Hrvatske, BiH, Crne Gore, Srbije i hrvatskih katoličkih misija u inozemstvu. Pod geslom U svjetlosti hodimo dvodnevni program za mlade bio je bogat kao što je bogata i povijest Sisačke biskupije, a zbog živosti boja koje su se po mladima razlijevale ulicama Siska te sadržaja gesla, ovaj je događaj nazvan „rijekom svjetlosti“.

>>>> VIŠE

Došli smo Mariji da nas uči u vjeri

I ovogodišnji molitveni „hod“ u Gospinu mjesecu svibnju, u Vrhbosanskoj nadbiskupiji, započeo je hodočašćem Gospi Olovskoj u starodrevno i nekoć jedno od najvećih svetišta na Balkanu. Prema ustaljenoj tradiciji, od ranih jutarnjih sati svećenici su bili na raspolaganju hodočasnicima za ispovijed...

>>>> VIŠE

NEDJELJNA LITURGIJA

Biti u svijetu, ali ne od svijeta

Crkva je Božje zdanje, građevina Isusa Krista, zajednica kojoj je sam Spasitelj postavio temelje i odredio vođe, ali i povjerio ulogu promicanja kraljevstva nebeskog i obdržavanja vjernosti Savezu sklopljenu u krvi Njegovoj.

>>>> VIŠE

ŽIVA CRKVA
  Starosjedioci iz tuđine posjetili nekadašnji dom

Stanovnici bivših njemačkih kolonija Windthorst i Rudolfstal (danas Nova Topola i Bosanski Aleksandrovac) od 4. do 6. svibnja održali su susret u svom nekadašnjem zavičaju. Tom prigodom ujedno su blagoslovljene orgulje i zvona u obnovljenoj župnoj crkvi sv. Josipa u Novoj Topoli.

  Umirovljenje mons. Mate Zovkića

Na Petu uskrsnu nedjelju, 6. svibnja, sv. misom u 9 sati u sarajevskoj prvostolnici od aktivne svećeničke službe oprostio se mons. dr. Mato Zovkić, dugogodišnji kanonik Vrhbosanskog kaptola i profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu. prisjećajući se svoga svećeničkoga djelovanja koje je započelo 1968., ukratko je u propovijedi opisao svoj životni put od rodne Tramošnice, preko Zagreba i Rima do glavnog grada BiH.

SVETAC TJEDNA

Bl. Ivan Ziatyk, mučenik

Ivan Ziatyk rođen je 26. prosinca 1899 u selu Odrekhova, oko 20 km jugozapadno od grada Sanok (sada prostor Poljske). Njegovi roditelji, Stefan i Maria, bili su siromašni seljaci. Otac mu je umro kada je Ivan imao 14 godina. U djetinjstvu Ivan je bio vrlo miran i poslušan. Već dok je pohađao osnovnu školu pokazivao se darovitim učenikom.

>>>> VIŠE

NOVA IZDANJA

Copyright© 2006 Katolički tjednik. Sva prava pridržana. Webmaster

replica Oakleys fake ray ban sunglasses cheap fake ray ban sales cheap ray ban outlet discount ray ban online cheap ray ban