fake ray ban cheap ray ban sunglasses replica ray bans wholesale ray ban discount oakleys Sunglasses
Katoli tjednik
wholesale oakleys cheap oakleys fake oakleys fake cheap oakleys cheap oakleys Sunglasses
SADRŽAJ
PANORAMA

VJERSKA SLOBODA OSNAŽUJE NADU U BOLJI SVIJET

TRAGOM BIBLIJSKIH TEKSTOVA

IZ KRŠĆANSKE DUHOVNOSTI

UČENIK KOJEG JE ISUS LJUBIO


PRIRODNE ZNANOSTI I RELIGIJA

TRAGANJE ZA „POMIRENJEM“ ZNANOSTI I RELIGIJE

OBITELJ NA DLANU

SVJETSKE TEME I KRISTOV KRIŽ

UVODNIK

Petak, subota, nedjelja

Mnoge datosti u svome životu uzimamo „zdravo za gotovo“ te uopće ne razmišljamo o njima. Jedna od tih „zadatih vrijednosti“ jest vrijeme. Njega, kako veli talijanska poslovica, „jednako posjeduje i bogataš i siromah“. No, kada o njemu hoćemo progovoriti nailazimo na problem kojega je izrazio sv. Augustin riječima: „Kad me ne pitaš – znam, a kad me pitaš – ne znam.“Oni koji posjeduju minimum znanja iz zemljopisa reći će da je vrijeme uvjetovano mjestom, odnosno položajem planeta Zemlje u Sunčevu sustavu. Njezin obilazak oko Sunca izravno se reflektira na određivanje godišnjih doba, a okretanje oko zamišljene osi određuje trajanje dana i noći.

>>>> VIŠE

AKTUALNO

Vjerska sloboda osnažuje nadu u bolji svijet

Papa Benedikt XVI. je 26. ožujka nastavio drugi dio svog 23. apostolskog putovanja. U ranim jutarnjim satima se oprostio od Meksika i krenuo prema Kubi. Prilikom završetka posjeta Meksiku Papa je poručio da to nije kraj njegove ljubavi i blizine prema ovoj zemlji i njezinim ljudima. Vrhovni poglavar Katoličke crkve stigao je u zračnu luku Santiago de Cuba 26. ožujka u popodnevnim satima. U zračnoj luci dočekao ga je kubanski predsjednik Raúl Castro zajedno s najvišim crkvenim predstavnicima i mnoštvom oduševljenih vjernika.

>>>> VIŠE

NEDJELJNA LITURGIJA

Rizik u kojeg se isplati upustiti

Oko Ivana Krstitelja bio se okupio određeni broj učenika. Neki od njih će, nakon Isusova krštenja na Jordanu, a osobito nakon Ivanove mučeničke smrti, poći za Isusom. Svoje će školovanje nastaviti u Isusovoj školi, a On će im – kao pravi Rabbi, Učitelj – povremeno povjeravati različita zaduženja i poslove.

>>>> VIŠE

INTERVJU

Uskrs je revolucija nad revolucijama

Vjera je stil života i o njoj se puno više govori djelima nego riječima. Međutim, ona nije nerazumska da se o njezinom sadržaju ne bi ništa moglo kazati. Središte kršćanske vjere jest uskrsnuće – oko njega se gradi teološki, liturgijski i pastoralni život Crkve. O Uskrsu i refleksiji na ljudsku zbilju razgovarali smo s mons. dr. Ivanom Devčićem, riječkim nadbiskupom i jednim od najizvrsnijih teologa i filozofa Crkve u Hrvata.

>>>> VIŠE

SVETAC TJEDNA

Bl. Margarita Rutan, 9. travnja (redovnica)

Margarita (Marguerite) Rutan rođena je 1734. u Metzu (Francuska). Roditelji su joj bili uzorni kršćani koji su svoje 15-ero djece odgajali u skladu s tim vrijednostima. O njezinom ranom životu nema mnogo podataka.

>>>> VIŠE

NOVA IZDANJA

Copyright© 2006 Katolički tjednik. Sva prava pridržana. Webmaster

replica Oakleys fake ray ban sunglasses cheap fake ray ban sales cheap ray ban outlet discount ray ban online cheap ray ban