SADRŽAJ
PANORAMA

SVE ČEŠĆI NAPADI NA VJERSKE OBJEKTE U TUZLANSKOJ ŽUPANIJI

REPORTAŽA

TOPLI DOM ZA SVAKO DIJETE!

IZ LITERATURE

ZABORAVLJENI SOTONA

OBITELJ NA DLANU

LOGIKA RETORIKE ISKLJUČIVOSTI

ŽIVOT I VJERA

SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE: AMERIČKA VOJSKA CENZURIRA KATOLIČKE KAPELANE

IZDVAJAMO


Prolazi li vrijeme nacionalnih država?

UVODNIK

Logika srca

Događaj Uskrsnuća i njegov sastavni sadržaj: muka i smrt Isusa Krista već 2.000 godina izazivaju znatiželju u svekolikoj javnosti. Na tu temu napravljeno je mnogo literarnih, glazbenih, likovnih, filmskih i inih ostvarenja. Osobito u posljednje vrijeme u javnoj sferi prisutno je puno filmova dokumentarnog žanra.

>>>> VIŠE

AKTUALNO

Sve češći napadi na vjerske objekte u Tuzlanskoj županiji

Drugi tjedan mjeseca veljače u Tuzli je bio obilježen pljačkom kapele Svetog Ante u Bukinju. Fratri Franjevačkog samostana u Tuzli oštro su reagirali ne želeći više šutjeti o napadima na vjerske objekte koji se stalno događaju. Samo u ovu kapelu je u prošloj godini provaljeno 17 puta, ističu u samostanu.

>>>> VIŠE

Nove knjige za sadašnja vremena

U organizaciji Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu, 13. veljače u dvorani Pavla VI. u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu predstavljane su tri knjige u (su)izdanju KBF-a: Jakovljeva poslanica u Bibliji i Crkvi, autora mons. dr. Mate Zovkića, Kompendij katoličke pneumatologije, mariologije i eshatologije, autora mons. dr. Nike Ikića i zbornik 120. obljetnica Bogoslovije, koji je uredio dr. Darko Tomašević.

>>>> VIŠE

NEDJELJNA LITURGIJA

DRUGA KORIZMENA NEDJELJA

Koliko je ljudi, u povijesti čovječanstva, izgubilo glavu ili život zbog ideje o boljem i čovjeka dostojnijem životu, zbog ideologije o jačoj naciji i prostranijoj državi, zbog mita o čistoj rasi i religioznoj isključivosti? Točne podatke zna jedino dragi Bog.

>>>> VIŠE

INTERVJU

Vlč. Jakov Kajinić, duhovnik sjemeništaraca u Nadbiskupskom sjemeništu Petar Barbarić

Ako nikada drugo onda barem u korizmi prosječan katolik se sjeti da treba sagledati svoj duhovni život. Iako će neki jednostavno odrediti da će se u ovoj 40-dnevnoj pripravi za Uskrs odreći određenoga jela i pića misleći da su time sve završili, većina ipak ide korak dalje nastojeći osnažiti i svoj „sakramentalni život“.

>>>> VIŠE

ŽIVA CRKVA
  Ljepota žene uz zadivljujuće čari starine

Izložba iz kolekcije fra Nikole Bošnjaka pod naslovom Žena otvorena je u subotu, 18. veljače, prvi put u Galeriji Abonos u Orašju u Bosanskoj Posavini.

SVETAC TJEDNA

Sv. Paula Montal Fornes, 26. veljače (redovnica)

Paula Montal Fornes rođena je 1799. u malenom priobalnom mjestu Arenysu de Maru u Kataloniji (Španjolska). Njezina obitelj bila je velika, skromna, ali izrazito pobožna.

>>>> VIŠE

NOVA IZDANJA

Copyright© 2006 Katolički tjednik. Sva prava pridržana. Webmaster